(kelder)ventilatie

 

Volgens de statistieken zijn er in Nederland 2 miljoen huizen vochtig.

In kelders wordt ventileren vaak fout gedaan zodat bij de bestaande problemen met vocht ook nog condensatie een belangrijk item vormt. Op de muren vormt zich condensvocht met alle vervelende consequenties van dien.

Hier biedt het Sinpro kelderventilatiesysteem een  uitkomst.

De praktijk:
 
In de praktijk wordt een kelder beperkt geventileerd.  Indien er geventileerd wordt, dan geschiedt dit door middel van één of meerdere ramen te openen.
Normaliter wordt in een ruimte de vochtige lucht door droge lucht afgewisseld dan volgt een langzame droging aan de binnenkant. De vochtigheid in de muren kan zo langzaam naar buiten.

De praktijk is echter dat men óók ventileert indien de luchtvochtigheid buiten groter is dan binnen. Deze manier van ventileren heeft tot gevolg dat er een condensatie plaatsvindt in de te ventileren ruimte.


Onze oplossing:

De intelligente 100 – 700 ventileert de ruimte alleen als de buitenlucht in staat is om de vochtigheid van de betreffende ruimte op te nemen en te transporteren. Dit wordt door middel van een dauwpuntmeting bereikt.

Binnen bevindt zich een sensor en buiten bevind zich een sensor. Deze voorziet de kelderbeluchtingsunit van de data.


Als de dauwpunttemperatuur lager is dan de dauwpunttemperatuur in de kelder wordt er belucht c.q. worden de beide ventilatoren aangestuurd..

De dauwpunttemperatuur is de maat van de vochtigheid in de lucht. Hoe lager de dauwpunttemperatuur is des te meer waterdamp kan deze opnemen. Dit wordt door de besturing intelligent berekend.

De aangesloten ventilatoren zijn aan de oppervlaktes aan te passen. Als de ventilator lucht aanzuigt, moet er op een opening voor afvoerlucht gezorgd worden. Hetzelfde geldt voor aanvoerlucht, daar moet op een opening voor afvoerlucht gezorgd worden.

Vochtproblemen?

Bel 0528 769001

 

webdesign Webba